۱۳۸۹ اسفند ۱۸, چهارشنبه

گزارشی از وضعیت زندانیان سیاسی کرد محکوم به اعدام و اسامی فعالینی کردی که در دو سال گذشته اعدام شدند


اعدام‌های سیاسی در کردستان، تنها به تاریخ سیاسی ایران معاصر و استقرار حکومت جمهوری اسلامی محدود نمی‌شود اما بیشترین تعداد اعدام‌ها در این دوره بوده است، نخستین اعدام‌های کردستان در این دوران باز می‌گردد به ۵ شهریور ۱۳۵۸. پس از آن و تنها تا سال ۱۳۷۰، ۸۳۲ نفر در کردستان تیرباران شدند.
امروز پس از گذشت سه دهه از اسقرار حکومت جمهوری اسلامی در ایران، سیاست دولت مردان در کردستان همچنان اعدام است.
علاوه بر اتهامات، روند نامشخص دادرسی این پرونده‌ها از جمله اشتراک‌های پرونده‌های زندانیان سیاسی محکوم به اعدام است.
اسامی فعالان کرد محکوم به اعدام به شرح زیر است:


حبیب‌الله لطیفی دانشجوی رشته مهندسی صنایع، اول آبان ۸۶ در سنندج بازداشت شد. در ۱۰ تیرماه ۱۳۸۷ طی دادگاهی چند دقیقه ای، در شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج از سوی قاضی حسن بابایی به جرم اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به اعدام محکوم شد و در پی اعتراض وی به این حکم در تاریخ ۱۰بهمن ماه ۸۷ در دادگاه تجدید نظر مجددا به اعدام محکوم شد. اتهام وی ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان - پژاک - اعلام شده است. و هم اکنون در زندان مرکزی سنندج و دستور اجرای این حکم از طرف دیوان عالی کشور صادر شده است.

زینب جلالیان متولد سال ۱۳۶۱ در ماکو، که در سال ۱۳۸۸ به اتهام همکاری با حزب پژاک به اعدام محکوم شد. حکم اعدام او در آذرماه ۸۸ به اتهام محاربه از طریق عضویت در گروه پژاک صادر شده و در دیوان عالی کشور تأیید گردید. در ۱۵ اسفند ۱۳۸۸ وکیل زینب جلالیان، خیلیل بهرامیان اعلام کرد موکلش ناپدید شده است. پس از گذشت یک ماه از ناپدید شدن زینب جلالیان، مشخص شد جلالیان به زندان اوین منتقل شده است.

حبیب‌الله گلپری‌پور، اهل سنندج به اتهام محاربه از طریق فعالیت تبلیغی و عضویت در پژاک به استناد ماده‌ی ۱۸۶ و ۱۹۰ قانون مجازات اسلامی از سوی دادگاه انقلاب شهر مهاباد به اعدام محکوم شد و این حکم در همان دادگاه انقلاب شهر مهاباد تایید شده است.
رشید آخکندی در اردیبهشت ماه ۱۳۸۷ در اصفهان دستگیر شد. پس از یک سال در ۲۱ فروردین ۱۳۸۸ به اتهام محاربه و عضویت در کومله از سوی دادگاه انقلاب سنندج حکم اعدام گرفت. هم اکنون در زندان شهر سقز دارد.

شیرکوه معارفی ۳۱ ساله، اهل بانه در نهم مهرماه سال ۱۳۸۷ دستگیر شد و از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سقز متهم به محاربه عضویت در کومله به اعدام محکوم شد. شعبه ۴ تجدید نظر استان حکم را عیناً تایید و در مهر ۸۸ نیز دیوان عالی کشور حکم را تایید کرده است. و نامبرده در زندان شهر سقز دارد.

مصطفی سلیمی، اهل روستای ئیلوو منطقه تیلکو از توابع شهرستان سقز، که در سال ۱۳۸۰ به عضویت کومله کرد درآمد، سه سال به همکاری با حزب مورد اشاره پرداخت. پس از آن، در سال ۸۲ از حزب مطبوعش جدا شد. سلیمی در نهاوند واقع در استان لرستان دستگیر شد. سلیمی به اتهام محاربه و با حکم قطعی اعدام در زندان مرکزی سقز است.

رستم ارکیا اهل ماکو، در سال ۱۳۸۶ بازداشت و به اتهام عضویت در پژاک به اعدام محکوم شد.

انور رستمی در دی ماه ۸۷ در شهر کرمانشاه بازداشت و به اتهام عضویت در کومله، محارب شناخته شد و محکوم به اعدام گردید

سید جمال محمدی، در سال ۸۷ بازداشت و به اتهام محاربه از طریق همکاری با حزب حیات آزاد کردستان - پژاک - به اعدام محکوم شد.
سید سامی حسینی اهل شهرستان سلماس که در سال ۸۷ همزمان با دستگیری دیگر فعال سیاسی کرد سید جمال محمدی بازداشت و به اتهام محاربه از طریق همکاری با حزب حیات آزاد کردستان - پژاک - به اعدام محکوم شد

عزیز محمدزاده ۲۶ ساله اهل بانه، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه و همکاری با کومله در دادگاه شهر سقز به اعدام محکوم شد. در تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۸۸ در بانه دستگیر و پس از مدتی به زندان مرکزی سقز منتقل شد. و طبق آخرین خبرا وی در بازداشت گاه اطلاعات شهر سقز قرار دارد.

حسن طالعی اهل شهر ماکو در سال ۱۳۸۷ به اتهام همکاری با حزب حیات آزاد کردستان-پژاک- به اعدام محکوم شد،

عبدالله سروریان، هم‌اکنون در زندان سنندج و پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع داده شده است.

زانیار مرادی و لقمان مرادی، به اتهام «محاربه» و «افساد فی‌الارض» به اعدام در ملاء عام محکوم شدند.به گزارش روزنامه ی دولتی ایران، این حکم از سوی قاضی «ابوالقاسم صلواتی»، رئیس شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب صادر شده است.
بر اساس آن‌چه روزنامه ی «ایران» نوشته، این دو شهروند از اعضای حزب کومله بوده و طبق آخرین گزارش‌ها، زانیار و لقمان مرادی به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده‌اند.

گفتنی است که در دو سال گذشته هم 8 از فعالان سیاسی و مدنی کرد در زندانهای جمهوری اسلامی ایران اعدام شدند 
اسامی فعالان کرد که در دو سال گذشته اعدام  شدند به شرح زیر است:

احسان فتاحیان (زادهٔ ۱۳۶۰ در کرمانشاه) فعال سیاسی کرد ایرانی و پیشمرگ کومله زحمتکشان کردستان  بود که بامداد روز چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۸۸ در سنندج اعدام شد.
فتاحیان در ۲۹ تیر ۱۳۸۷ در کامیاران دستگیر شد. دادگاه انقلاب اسلامی سنندج وی را به اتهام عضویت در حزب کومله و تبلیغ علیه نظام به ده سال حبس توام با تبعید در شهرستان رامهرمز محکوم کرد. اما دادستان با اعتراض به ملایم بودن حکم دادگاه بدوی، خواستار ارسال پرونده به دادگاه تجدید نظر شد و دادگاه تجدید نظر استان کردستان با تایید اتهام محاربه با خدا، حکم ده سال زندان را به اعدام افزایش داد. به گفته برخی حقوق‌دانان این رأی دادگاه تجدیدنظر نقض آشکار قوانین ایران بود. بر پایه ماده ۲۵۸ قانون آئین دادرسی کیفری محاکم تجدید نظر تنها در صورتی مجاز به تشدید حکم بدوی می‌باشند که حکم صادره از حداقل مجازات مقرر در قانون کمتر باشد. و در مورد فتاحیان حداقل مجازات یک سال زندان بوده‌است.
پس از صدور حکم اعدام برای فتاحیان بسیاری از سازمان‌های حقوق بشری از جمله دیده‌بان حقوق بشر و عفو بین‌الملل خواستار لغو این حکم شدند. همچنین فتاحیان اعتصاب غذایی را آغاز کرد که با همراهی بسیاری از زندانیان زندان سنندج به یک اعتصای غذای دسته‌جمعی تبدیل شد و تعدادی از زندانیان زندان‌های دیگر استان‌های کردستان و آذربایجان غربی هم به این اعتصاب غذا پیوستند. اعدام فتاحیان در شرایطی در ۲۰ آبان اجرا شد که به خانوادهٔ او اجازه ملاقات با وی داده نشد و جسدش نیز به خانواده تحویل نشد. بگفته شیرین عبادی این که به خانواده یک زندانی در شب آخر اجازه ملاقات داده نشود و جنازه او هم مخفیانه به خاک سپرده شود بسیار عجیب و غیر معمول است و این احتمال را مطرح می‌کند که وی در زندان با توجه به شرایط بد نگهداری و یا اعتصاب غذا مرده باشد.

فصیح یاسمینی، به جرم ارتباط با «پژاک» روز چهارشنبه ۱۶ دی (۶ ژانویه) توسط حکومت اسلامی در زندان خوی به دار آویخته شد. وی را ساعت چهار صبح دار زده اند. از تحویل پیکر فصیح یاسمینی به خانواده اش خودداری شده است. بنابر گزارش منابع محلی اطلاعات به خانواده ی وی گفته است که محل دفن او را شش ماه بعد به اطلاع بستگانش خواهند رساند.
فصیح یاسمینی ۲٨ ساله و اهل روستای هندوانه از توابع شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی بوده است. وزارت اطلاعات، اتهام یاسمینی را محاربه از طریق عضویت و همکاری با پژاک دانسته بود. وی در دادگاه بدوی در شعبه ی اول دادگاه انقلاب شهر خوی به اعدام محکوم شد و این حکم در در دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی به تایید رسید.
فصیح یاسمنی در سال ۱٣٨۶ به‌ همراه‌ پدرش حسین یاسمنی، ۶۵ ساله دستگیر شد. پدر وی به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
فصیح از بیماری صرع رنج می برد و به‌ جز شکایت وزارت اطلاعات، هیچ سند دیگری دال بر متهم بودن وی در میان نبوده است. فصیح به وکیل خود گفته بود تحت فشار و شکنجه از او اعتراف گرفته اند.

فرزاد کمانگر  معلم آموزش وپرورش شهرستان كامياران با 12 سال سابقه تدريس است که در مرداد 1385 براي پيگيري مساله درمان بيماري برادرش به تهران آمده و دستگير شد. وی در طول ماه‌ها بازداشت تحت شکنجه‌های شدید جسمی و روحی قرار گرفت که آن را در رنج‌نامه‌ای منتشر ساخت. وی در اسفند ماه ۱۳۸۶ به اعدام محکوم شده و هم‌اکنون در زندان اوین است.
در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۸۸ فرزاد کمانگر در نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه خواستار برگزاری مجدد دادگاه خود شد.
در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۳۸۹   مسولان زندان اوین با قطع تلفن های این زندان از دو روز گذشته اقدام به اجرای حکم اعدام زندانیان سیاسی فرزاد كمانگر فرزند باقی، علی حیدریان فرزند احد، فرهاد وكیلی فرزند محمد سعید، شیرین علم‌هولی فرزند خدر و مهدی اسلامیان فرزند محمد نمودند.

علی حیدریان، در تاریخ ۱۳۸۵ بازداشت شد. یکی از چهار  زندانی کرد بود که سحرگاه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹ در زندان اوین اعدام شد. علی حیدریان به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه با خدا و عضویت در حزب پژاک به اعدام محکوم شد
 فرهاد وکیلی که به اتهام همکاری با حزب پژاک در یک دادگاه فرمایشی به مدت 7 دقیقه به همراه علی حیدریان  به 10 سال زندان و اعدام محکوم شد

فرهاد وکیلی (زادروز: - مرگ: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹) یکی از چهار  زندانی کرد بود که سحرگاه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹ در زندان اوین اعدام شد.بعد از اعدام فرهاد وکیلی که در بند ۳۵۰ زندان اوین زندانی بود، مسولان بند، برگزاری هر نوع مراسمی را برای او ممنوع اعلام کرده بودند اما زندانیان چند روز پس از اعدام او برای وی مجلس یادبودی برقرار کردند که منجر به سخت‌گیری‌هایی در این بند شد.

شیرین علم هولی دختر 28 ساله کرد به حکم شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شد. شیرین متولد روستای دیم قشلاق در حوالی ماکوست. او در اردیبهشت 1387 توسط سپاه پاسداران در تهران دستگیر شد و 25 روز اول بازداشت خود را در مکانی نامعلوم و تحت شکنجه شدید جسمی و روانی گذراند. پس از آن، به بند 209 زندان اوین تحویل داده شد و پس از تحمل 2 ماه حبس به بند نسوان این زندان منتقل گردید. شیرین در 28 آذر ماه 1388 به اتهام خروج غیرقانونی از مرز به تحمل دو سال حبس تغزیری و به اتهام محاربه از طریق ارتباط با پژاک، به اعدام محکوم شد.
شرین علم هولی یکی از چهار  زندانی کرد بود که سحرگاه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹ در زندان اوین اعدام شد

حسین خضری در تاریخ دهم مردادماه سال ۱۳۸۷ در شهرستان کرمانشاه توسط نیروهای سپاه نبی اکرم این شهر بازداشت شد و تا اواخر بهمن ماه همان سال از سوی سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات تحت بازجویی قرار داشت.پس از سپری نمودن سه دوره بازجویی، حسین خضری به زندان ارومیه منتقل شده و در تاریخ ۲۱/۲/۸۸ اولین و تنها جلسه دادگاهی وی در شعبه یکم دادگاه انقلاب ارومیه برگزار می‌شود.
گفته می‌شود که مدت زمان دادگاهی که در آن حسین خضری به اعدام محکوم شده، تنها ده دقیقیه به طول انجامیده است. اتهام وی تبلیغ علیه نظام و همکاری با پژاک یکی از احزاب مخالف نظام عنوان شده است.
رای دادگاه بدوی توسط شعبه ۱۰ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی در تاریخ ۱۷/۵/۸۸ تائید شده و حکم قطعی صادر شده در زندان مرکزی ارومیه به وی ابلاغ شد.
که در دوازدهم دی ماه سال 1389 تیم ویژه ای از تهران برای اعدام حسین خضری به زندان مرکزی ارومیه آمده بودند تا شبانه وی را اعدام کنند
حسین خضری در حالی بامداد 25  دی  1389 در زندان ارومیه اعدام شد که وکیل و خانواده ی این زندانی از اجرای حکم اعدام وی اطلاع نداشتند و این حکم به صورت مخفیانه در زندان ارومیه به اجرا در آمده است.

فرهاد تارم، اهل روستای “لورکان” دشت بیل اشنویه در تاریخ چهارشنبه ششم بهمن ماه ۱٣٨۹، به اتهام عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران در زندان مرکزی ارومیه به دار آویخته شده است.

اسامی تعدادی از زندانیان سیاسی و مدنی در بند زندان سنندج و قروه


انورحسين پناهي 


انورحسين پناهي  كه از فعالان مدني و سیاسی كرد است كه از سوي دادگاه انقلاب به اعدام محكوم شده بود و پس از اعتراضات سازمانهاي بين المللي مدافع حقوق بشر ، حكم اعدام وي به 16سال زندان تبديل شد و اشرف حسين پناهي ديگر برادر وي كه  دوسال گذشته در حالي كه همراه با مدارك و توماري بالغ بر 5000 امضا براي اثبات بي گناهي برادر خويش راهي تهران بود، به طرز مشكوكي به قتل رسيد
 قادر شیری
در تاریخ ۲۰ مرداد گزارش شد، قادر شیری  شهروند کرد به دلایل نا معلومبازداشت گردیده و به زندان مرکزی سنندج منتقل شده است.

در تاریخ ۹ آذر گزارش شد، قادر شیری از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سقز به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

فتح الله صفاری


در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۸۹ گزارش شد، فتح الله صفاری به یک سال حبس محکوم شده است.
هوشیار احمدی
هوشیار احمدی در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی در دادگاه بدوی به اتهام عضویت در احزاب غیرقانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۶ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر استان به ۲ سال زندان کاهش یافت. احمدی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج دوران محکومیت خود را سپری می‏کند.
جبرئیل خسروی
جبرئیل خسروی در سال ۱۳۸۷ بازداشت شد. وی به اتهام عضویت در احزاب کرد و محاربه به ۲۰ سال زندان محکوم شد و هم اکنون در زندان مرکزی سنندج بسر میبرد.
محمد قوامی
محمد قوامی در تاریخ دهم مرداد ماه ۱۳۸۹ برای اجرای حکم دو سال و چهار ماه زندان خود بازداشت شد. وی در زندان مرکزی سنندج به سر می‌برد.
سیوان رحیمی
سیوان رحیمی در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی در دادگاه بدوی به اتهام عضویت در احزاب غیرقانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۶ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر استان به ۲ سال زندان کاهش یافت. رحیمی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج دوران محکومیت خود را سپری می‏کند.
بهمن سعیدی
بهمن سعیدی در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی در دادگاه بدوی به اتهام عضویت در احزاب غیرقانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۶ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر استان به ۲ سال زندان کاهش یافت. سعیدی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج دوران محکومیت خود را سپری می‏کند.
سیروان محمدی
سیروان محمدی در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی در دادگاه بدوی به اتهام عضویت در احزاب غیرقانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۶ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر استان به ۲ سال زندان کاهش یافت. محمدی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج دوران محکومیت خود را سپری می‏کند
ناصر صدیقی
ناصر صدیقی در سال ۱۳۸۰ بازداشت شد. وی به اتهام ارتباط با احزاب کردی به حبس ابد محکوم شد و هم اکنون در زندان مرکزی سنندج به سر می برد.
سهراب جلالی
سهراب جلالی  از فعالان سیاسی استان کردستان است که از سوی دادگاه انقلاب به ۷ سال زندان محکوم شده است. و در زندان مرکزی سنندج به سر میبرد.
امیرعلی چابکزاده
امیرعلی چابکزاده به اتهام همکاری با احزاب کردی به ۱۵ سال حبس محکوم شد. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج به سر می برد.
حسین حمزوی شجاع
حسین حمزوی شجاع در تاریخ ۲ مرداد ماه ۱۳۸۰ بازداشت شد. وی به اتهام همکاری با سازمان مخالف نظام به حبس ابد محکوم شد. حسین حمزوی شجاع هم اکنون در زندان مرکزی سنندج به سر می برد.
ساسان بابائی
ساسان بابائی به اتهام تبلیغ علیه نظام و ارتباط با احزاب کردی به ۵ سال زندان محکوم شد. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج بسر می برد.
ارسلان اولیائی
ارسلان اولیائی از فعالان سیاسی استان کردستان است که از سوی دادگاه انقلاب در سال گذشته به اتهام همکاری با احزاب کرد، به اعدام محکوم شده بود و پس از اعتراضات سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر، حکم اعدام وی به 16 سال زندان تقلیل یافت
دیاکو قبادی
دیاکو قبادی در سال ۱۳۸۷ بازداشت شد. وی به اتهام ارتباط با احزاب کردی ۳ سال زندان محکوم شد و هم اینک در زندان مرکزی سنندج بسر می‌برد.

فواد شبکی‌فرد
فواد شبکی فرد در سال ۱۳۸۷ بازداشت شد. وی به اتهام همکاری با احزاب کردی به  ۵ سال زندان محکوم شد. شبکی‌فرد هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود.
حامد مینازاده
حامد مینازاده در تاریخ ۱۲ خرداد ماه ۱۳۶۹  بازداشت شد.  وی به اتهام ارتباط با حزب خبات محاکمه و به ۲۵ سال زندان محکوم شد. وی هم اینک در زندان مرکزی سنندج نگهداری می شود. از آخرین وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.
صلاح نعمتی
صلاح نعمتی فعال کرد به اتهام ارتباط با احزاب کرد به ۷ سال حبس محکوم شده و در زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود.
مهدی مرادی
مهدی مرادی به اتهام همکاری با احزاب کرد به ۳ سال و ۸ ماه زندان محکوم شده است. مرادی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود و از آخرین وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.
توفیق مرادی
توفیق مرادی در سال ۱۳۸۱ به اتهام ارتباط با حزب کومله دستگیر و به حبس ابد محکوم شده است. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود و از آخرین وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.
شاهو کلیایی
شاهو کلیایی در آبان ماه ۱۳۸۷ بازداشت شد و به اتهام ارتباط با احزاب کردی محاکمه و به ۳ سال زندان محکوم شده است. وی هم اینک در زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود.
حسین کرمی
حسین کرمی در تاریخ ۹ آذرماه ۱۳۷۲ بازداشت شد. کرمی به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان محاکمه شد و به ۲۰ سال زندان محکوم شد. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود.
حبیب‏الله لطیفی
حبیب‏الله لطیفی در تاریخ یکم آبان ماه ۱۳۸۶ بازداشت شد. وی ۴ ماه در زندان انفرادی تحت شکنجه‌ی شدید بازجویان اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفت. لطیفی در تاریخ ۱۰ تیرماه ۱۳۸۷ در شعبه ی اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج از سوی قاضی حسن بابایی به جرم اقدام علیه امنیت ملی و نظام  با استناد به آیه ۳۳ سوره مائده (قرآن کریم) و استناد به مسائل یکم، سوم و پنجم از فصل ششم (حد محارب) جلد چهارم کتاب تحریر الوسیله امام خمینی و مواد ۱۸۳، ۱۸۶، ۱۹۰، ۱۹۱ قانون مجازات اسلامی، محارب اعلام شده و به اعدام محکوم شد.
در پی اعتراض به این حکم، در تاریخ ۱۰ بهمن ماه ۱۳۸۷ باردیگر لطیفی در دادگاه تجدید نظر به اعدام محکوم شد. پس از ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۳۸۸ باز هم حکم اعدام وی تایید شد. وی هم اینک در زندان مرکزی سنندج نگهداری می شود و هر لحظه احتمال اجرای حکم اعدام وجود دارد.
عزیز محمدجانی
عزیز محمدجانی تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۳۷۱ بازداشت شد.  محمدجانی به اتهام ارتباط با حزب دموکرات کردستان محاکمه و به ۲۰ سال زندان محکوم شده است. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگهداری می شود و از آخرین وضعیت وی اطلاعی در دستی نیست.
ساعد بنفشی
ساعد بنفشی در تیرماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی به اتهام همکاری با احزاب کردی به یک سال و نیم زندان محکوم شد و هم اکنون در زندان مرکزی سنندج بسر می‌برد.
جهاندار محمدی
جهاندار محمدی در سال ۱۳۸۶ دستگیر شد. وی به اتهام ارتباط با احزاب کردی به ۱۶ سال زندان محکوم شد. محمدی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود.

فردین محمدی
فردین محمدی به اتهام ارتباط با احزاب کردی به ۱۵ سال زندان محکوم شده است. وی هم اینک در زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود.
سیروان محمدی
سیروان محمدی در اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ به اتهام ارتباط با احزاب کردی دستگیر و به ۶ سال زندان محکوم شد. وی هم اینک در زندان مرکزی سنندج نگهداری می شود

روناک صفارزاده
روناک صفارزاده فعال کرد و فعال حقوق زنان و عضو کمپین یک میلیون امضا برای رفع قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان است. وی همچنین از اعضای انجمن «آذر مهر» در کردستان ایران بود که در مورد آموزش زبان مادری فعالیت می‌کرد.
بازداشت
روناک صفارزاده در تاریخ ۱۶ مهر ماه سال ۱۳۸۶ در حین پخش اعلامیه‌ای در مورد «تحصیل زبان کردی و اعتراض به قتل‌های ناموسی» که به مناسبت روز جهانی کودک صادر شده بود،‌ توسط مأموران امنیتی بازداشت و از ادامه کار وی ممانعت به عمل آمد. وی بعد از دقایقی آزاد می‌شود، اما فردای آن روز در تاریخ ۱۷ مهر ماه ۱۳۸۶ ماموران امنیتی ساعت ۷ صبح با ورود به منزل وی و بازرسی  آن و ضبط وسائل شخصیش او را بازداشت می‌کنند.
اتهامات و حکم
وی نزدیک به یک سال در بازداشت به سر برد و دادگاه رسیدگی به اتهاماتش یک سال و نیم بعد و در ۲۲ اسفند ماه ۱۳۸۷ برگزار شد. صفارزاده در تاریخ ۲۴ فروردین ماه ۱۳۸۸ از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی شهر سنندج در کردستان به شش سال و هفت ماه زندان محکوم شد. در کیفرخواست صادره حکم «محاربه» برای وی در نظر گرفته شده بود که در دادگاه از این اتهام تبرئه شد. وی همچنین اتهام عضویت در پژاک (حزب حیات آزاد کردستان) را نیز در پرونده داشته است که محمد شریف، وکیل وی در این مورد بعد از دادگاه گفته بود: «فعالیت‌های روناک صفارزاده محدود به فعالیت‌های انجمن زنان آذرمهر بوده و فعالیت‌های ایشان در پژاک با همین هدف صورت پذیرفته است.»
اما بنابر همین‌ اتهام‌ها که در کیفرخواست دادستانی مطرح شد، دادگاه به استناد ماده ۴۹۹ قانون مجازات اسلامی روناک صفارزاده را به پنج سال حبس تعزیری و ازحیث فعالیت‌های تبلیغی علیه نظام و به نفع پژاک به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.
حکم صادر شده برای این فعال کرد در دادگاه بدوی در مرداد ماه ۱۳۸۸ در دادگاه تجدید نظر عینا به تایید رسید و به علت رای دادگاه مقرر شد وی دوران محکومیتش را در زندان مرکزی شهر سنندج سپری کند.
پیگیری
در خرداد ماه ۱۳۸۸ روناک صفارزاده که در زندان مرکزی سنندج  و همراه مجرمان خطرناک و بزهکار برای سپری کردن دوران محکومیت به سر می‌برد، به تحریک ماموران امنیتی و بر اساس دستور دادستان کردستان، چندین بار توسط تعدادی از همبندی‌هایش در داخل زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفت و از چندین ناحیه دچار آسیب دیدگی جدی شد.
امیر سورسوری
امیر سورسوری در اسفند ماه ۱۳۸۶ بازداشت شد. وی به اتهام همکاری با احزاب کردی به ۳ سال زندان محکوم شد. هم اکنون سورسوری در زندان مرکزی سنندج زندانی است.
مجید ویسی
مجید ویسی در سال ۱۳۷۹ بازداشت شد. این فعال کرد به اتهام ارتباط با دولت بی‌گانه (عراق)  به ۱۸ سال زندان محکوم شده است. بر اساس آخرین اخبار وی در زندان مرکزی سنندج زندانی است.
عدنان حسن‌پور
عدنان حسن‌پور در آذر ماه ۱۳۸۵ بازداشت شد. وی ابتدا به اعدام محکوم شد و طی یک پروسه طولانی قضایی حکم او از اعدام به ۳۱ سال زندان تقلیل یافت. عدنان حسن‌پور هم اکنون در زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود.
در تاریخ دوم فروردین ماه گزارش شد دکتر صالح نیکبخت وکیل حسن پور اتهامات جدید موکلش را “جاسوسی برای دول متخاصم و گروهای مخالف ایران” ،  “در اختیار قرار دادن مشخصات و موقعیتهای جغرافیایی”، ” واردشدن و ارتباط با احزاب مخالف ایران”،” تبانی و همکاری افراد دیگر بر علیه امنیت داخلی  و خارجی ایران” و ” تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” عنوان کرد. وی  با اشاره به اینکه اتهاماتی که برای عدنان حسن پور در نظر گرفته شده در قانون ایران اصلا قابل اجرا نیست گفت: موکلم تبرئه نخواهد شد ولی امیدوارم به مجازات سبک تری محکوم بشود.
درتاریخ ۹ خرداد ماه گزارش شد دادگاه تجدید نظر استان کردستان رای صادره را در دو مورد همکاری با دول متخاصم و تبانی بر علیه نظام نقض کرده و مجموع مجازات عدنان حسن پور به ۱۵ سال زندان کاهش یافته است. صالح نیکبخت ابراز امیدواری کرد که درمراحل بعدی بتواند میزان این مجازات را از ۱۵ سال حبس نیز کاهش دهد. وی همچنین با اشاره به سابقه محکومیت مطبوعاتی این روزنامه نگار کُرد گفت: “لازم به توضیح است در پرونده دیگری آقای عدنان حسن پور به اتهام مطبوعاتی و همکاری با یک روزنامه محلی دو زبانه به نام “آسو” به دو ملیون ریال جزای نقدی محکوم شده و حکم مجازات وی نیز قطعیت یافته است”.
جهانبخش احمدی
جهانبخش احمدی در اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی به اتهام ارتباط با احزاب کردی به ۶ سال زندان محکوم شده است.
ئاسو کلاه قوچی
ئاسو کلاه قوچی  وی به اتهام ارتباط با احزاب کردی به 10 سال زندان محکوم میباشد .
حسین حمزه
حسین حمزه شجاع  به اتهام عضویت در مجاهدین به ابد محکوم میباشد .
سعید سنگر
سعید سنگر  به اتهام عضویت در مجاهدین به ابد محکوم میباشد .
 امجد زارعی
 امجد زارعی به اتهام صلفیت به 15 سال زندان محکوم میباشد.
 شیرزاد آسم
 شیرزاد آسم   به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 15 سال زندان محکوم میباشد.
صباح خیاط
صباح خیاط  به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 11 سال زندان محکوم میباشد.
نعمت اسحاقی
نعمت اسحاقی به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 12 سال زندان محکوم میباشد.
احمد امینی
احمد امینی  به اتهام ارتباط با احزاب کرد  به 18 ماه زندان محکوم میباشد.
حاتم فتاحی
حاتم فتاحی ا به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 30 ماه زندان محکوم میباشد.
لقمان منفردی
لقمان منفردی  به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 12 سال زندان محکوم میباشد.
شهریار صادقی
شهریار صادقی  به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 4 سال سال زندان محکوم میباشد.
طه احمدی
طه احمدی به اتهام ارتباط با احزاب کرد به 10 سال زندان محکوم میباشد.
سامان منصوری
سامان منصوری  به اتهام ارتباط  با احزاب کرد به 2 سال زندان محکوم میباشد.
 تحسین کوپک
 تحسین کوپک به اتهام  ارتباط با احزاب کرد به 2 سال زندان محکوم میباشد.  
انور رحمانی
 انور رحمانی به اتهام  ارتباط با احزاب کرد به 12 سال زندان محکوم میباشد.
رحمت اورامی
رحمت اورامی به اتهام ارتباط با احزاب کرد با 3 سال زندان محکوم میباشد.
اسامی بلاتکلیف ها:
حامد سیف پناهی از فعالان سیاسی که مدتی پیش بازداشت شده است 
بهمن ویسی اهل روستایی قلولیانه از توابع شهرستان دیواندره
عادل سالم اهل روستایی قلولیانه از توابع شهرستان دیواندره 
جو فشار بر زندانیان سیاسی


بنا بر گزارشات جو زندان مرکزی سنندج کماکان مملوء از فشار و رفتارهای سلیقه ای با زندانیان سیاسی و عقبدتی میباشد.در همین راستا  رئیس زندان همراه با عده ای واسط و اعمالگر تمامی فشارها که از سوی مراجع اطلاعاتی تجویز می شود می باشند.در این رابطه شاهد رفتارهای خارج از محدوده قانون با زندانیان سیاسی بوده به طوری که در آخرین نمونه آن، ابن نوع رفتارها شامل حال تمامی آن زندانیانی شد که در اعتراض به اجرای حکم شهید احسان فتاحیان دست به اعتصاب زده بودند که در این خصوص بعضی از زندانیان تبعید شدند، از ملاقات ها و مرخصی ها جلوگیری به عمل آمد،چندین تن که مراحل قضایی و دادرسی به پرونده هایشان در مرحله تجدید نظر خواهی بود با احکامی مغرضانه مواجه شدند.

اسامی چند تن از زندانیان سیاسی در بند زندان قروه 
افشین حسین پناهی 
افشين حسين پناهي از سوي خانواده ، پيگير پرونده برادراي بزرگ خود بوده و تنها به علت اعتراض به اين حكم و ترور ديگر برادرش در سال گذشته چندين بار از سوي دستگاهاي امنيتي شهرستان قروه بازداشت شده است و هم اکنون هم به یک سال زندان محکوم و مدتی پیش هم زیر شکنجه اداره اطلاعات قروه 50 درصد از بینایش را از دست داده است

بدیع حسین پناهی 
بدیع حسین پناهی یکی از فعالان سیاسی و مدنی کرد به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و برپایی تجمعات اعتراضی به یک سال زندان محکوم شد./ بدیع حسین پناهی فعال سیاسی اهل توابع شهرستان دهگلان استان کردستان که در دادگاه انقلاب شهر سنندج به یک سال زندان محکوم شده هم اکنون در زندان شهر قروه بسر می برد. به گزارش «خانه حقوق بشر ایران» اتهامات وی اخلال در نظم عمومی از طریف برپایی تجمعات اعتراضی است که در سال گذشته در اعتراض به حکم اعدام ا انور حسین پناهی از فعالان سیاسی استان کردستان است
مسعود حسین پناهی 
مسعود حسین پناهی از فعالان سیاسی که در دادگاه شهر قروه به اتهام 
 اخلال در نظم عمومی از طریف برپایی تجمعات اعتراضی است که در سال گذشته در اعتراض به حکم اعدام ا انور حسین پناهی به یک 16 ماه زندان محکوم شد




اسامی بلاتکلیف ها:
فیض الله حسین پناهی از فعالان مدنی و فرهنگی شهرستان دهگلان و قروه 
محمد حسین پناهی فرزند فیض الله حسین پناهی 


۱ نظر: