درحالی که درچهارم تیرماه سال جاری محمدباقرباقری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی اعلام کردکه ۱۴۰ نفر زندانی مرتبط با جرایم موادمخدر سال ۸۹ در این استان اعدام شده اند، هنوز هیچ یک از مقامات قضایی تا کنون در خصوص اینکه چرا با وجود چنین درصدبالایی از اعدام، موارد یاد شده توسط دستگاه قضایی و یا رسانه های دولتی گزارش
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران طی یک سال گذشته در چندین نوبت گزارش هایی را به نقل از منابع معتبر محلی منتشر کرد که در آنها وقوع اعدام هایی که توسط دستگاه قضایی آمار آن اعلام نمی شود گزارش شده بود. آقای باقری در مورد جزئیات این اعدام ها و تاریخ تفکیکی اجرای آنها در سال ۸۹ و همچنین اعدام های مشابه در این استان در سال ۸۸ و اعدام های صورت گرفته در سال جاری سخنی نگفته است.
پیش از این کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در گزارشی که در تاریخ ۱۷ بهمن ۸۹ منتشر کرده بود از “اعدام های مخفیانه و دسته جمعی دهها زندانی” مرتبط با جرایم موادمخدری در زندان بیرجند، واقع در شهر بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی ، خبر داده بود.غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور روز ۱۱ بهمن ماه سال ۸۹ در مصاحبه مطبوعاتی در رابطه با با برخورد قاطع با قاچاقچیان مواد مخدر گفته بود: «سحرگاه امروز تعدادی از قاچاقچیان مواد مخدر در بیرجند اعدام شدند.»
این سخنان در حالی گفته شد که از آن روز تاکنون منابع رسمی از جمله دادستانی کل کشور و دادگستری استان خراسان جنوبی هیچگاه خبر و جزئیاتی درخصوص اعدام زندانیان موادمخدری در ۱۱ بهمن در زندان بیرجند منتشر نکردند. با توجه به مخفی کاری و عدم اعلام آماری دقیق زمان های اعدام و تعداد افرادی که اعدام شده اند این سوال جدی وجود دارد که ۱۴۰ نفر آیا تعداد واقعی اعدام شدگان است یا تنها بخشی از افرادی که در این زندان پای چوبه دار رفته اند؟
منابع موثق محلی به کمپین گفته اند که اعدام های متهمان موادمخدری نه از سال ۸۹ بلکه از سال ۸۸ آغاز و به صورت پیوسته تاکنون اجرا شده است. علاوه بر اعدام متهمان مواد مخدری اعدام های دیگری در زندان بیرجند صورت گرفته است. به عنوان مثال رییس قوه قضاییه در مهر ماه سال ۸۹ به اعدام سه نفر که آنها را «شرور» خواند در خراسان جنوبی اعدام شدند. اما باز هم چنین اعدام هایی که گاه به صورت جسته و گریخته مطرح می شود در اطلاعیه های روابط عمومی دادگستری این استان دیده نمی شود.
همچون اعدام های صورت گرفته در “زندان وکیل آباد مشهد” و “زندان قزلحصار کرج” ، مقامات قضایی از اعلام اعدام های گسترده و پنهانی در این زندان خودداری کرده اند. اعدام های زندان بیرجند نیز به صورت ناگهانی و بدون اطلاع و حضور خانواده ها و وکلای متهمان ، اجرا شده است.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران صحبت های اخیر آقای باقری معاون دادگستری خراسان جنوبی ، را سندی دیگر دال بر وجود اعدام های گسترده و پنهانی در زندان های ایران و به خصوص زندان بیرجند قلمداد میکند. در روزهای گذشته محمود ذوقی دادستان مشهد نیز وجود اعدام های گسترده ، پنهانی و دسته جمعی در زندان وکیل آباد مشهد را پذیرفته بود و از اجرای ۵ مرحله اعدام دسته جمعی تنها در سه ماهه اول سال نود خبر داده بود.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران مخفی کاری قوه قضاییه و اعدام صدها نفر را بدون حتی رعایت قوانین دادرسی و اجرای احکام را بارها محکوم کرده و خواستار شفافیت و توضیحات لازم در این خصوص توسط مقامات قضایی ایران شده است. کمپین همچنین معتقد است که ابعاد اعدام های یاد شده فراتر از آنچیزی است که تا کنون بخش هایی از آن توسط مقامات ایرانی اعلام و یا پذیرفته شده است. کمپین معتقد است “سیاست اعدام درمانی” در مقابله با بحران مصرف مواد مخدر در ایران هیچ کارآرایی نداشته است، و تنها در راستای ایجاد رعب و وحشت در جامعه میباشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر